alvar euro maisema nuoret
Picture of Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

”Ei ne nuoret taaskaan mitään tiedä”

Kuntapolitiikka on ehkä maailman epäseksikkäin sekä –nuorekkain asia. Kuka parikymppinen tai nuorempi oikein jaksaa tutkia jotain Turku-sopimuksia, toimintatuottoja tai alijäämiä!? Valitettavasti ei kovin moni. Tämä on sääli, sillä kaikki nämä asiat koskevat nuoria todella paljon, ja ajallisesti myös pisimpään. Siksi päätöksentekoon on tuotava nuoruutta, ja tuoreita näkökulmia.

Helpointa on havainnollistaa nuorten merkitystä kaupunkisuunnittelun kautta. Esimerkkinä toimii keskusta-alue. Keskustaa ollaan uudistamassa vahvasti, ja suurimpana ja konkreettisimpana esimerkkinä tästä toimii toriparkki. Ketkä tästä sitten pääsevät eniten nauttimaan, ja ajan myötä myös tämän kaiken maksavat? No nuoret tietysti. Nuoret eivät olekaan olleet tarpeeksi aktiivisia, mutta eivät asiasta kaupunginvaltuustossa päättävätkään keskimääräisesti nuorimmasta päästä ole. Tuodaan käsiteltävät asiat helpommin nuorten, ja kuntalaisten yleisesti saataville! Näin se kiinnostus yhteisiin asioihin pääsee kasvamaan.

Emme voi lannistua jokaisesta Turku-vitsistä, tai ryhtyä väkisin irvailemaan toisesta jotakin takaisin heitettäväksi. Ei jähmetytä menneeseen, vaan rakennetaan Turusta moderni ja entistä parempi paikka elää! Puitteet ovat ainutlaatuiset. Turkuhan on vasta 786 vuotta nuori.

Alvar Euro

JAA TÄMÄ TEKSTI

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Scroll to Top