alvar euro maisema nuoret
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

”Ei ne nuoret taaskaan mitään tiedä”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Kuntapolitiikka on ehkä maailman epäseksikkäin sekä –nuorekkain asia. Kuka parikymppinen tai nuorempi oikein jaksaa tutkia jotain Turku-sopimuksia, toimintatuottoja tai alijäämiä!? Valitettavasti ei kovin moni. Tämä on sääli, sillä kaikki nämä asiat koskevat nuoria todella paljon, ja ajallisesti myös pisimpään. Siksi päätöksentekoon on tuotava nuoruutta, ja tuoreita näkökulmia.

Helpointa on havainnollistaa nuorten merkitystä kaupunkisuunnittelun kautta. Esimerkkinä toimii keskusta-alue. Keskustaa ollaan uudistamassa vahvasti, ja suurimpana ja konkreettisimpana esimerkkinä tästä toimii toriparkki. Ketkä tästä sitten pääsevät eniten nauttimaan, ja ajan myötä myös tämän kaiken maksavat? No nuoret tietysti. Nuoret eivät olekaan olleet tarpeeksi aktiivisia, mutta eivät asiasta kaupunginvaltuustossa päättävätkään keskimääräisesti nuorimmasta päästä ole. Tuodaan käsiteltävät asiat helpommin nuorten, ja kuntalaisten yleisesti saataville! Näin se kiinnostus yhteisiin asioihin pääsee kasvamaan.

Emme voi lannistua jokaisesta Turku-vitsistä, tai ryhtyä väkisin irvailemaan toisesta jotakin takaisin heitettäväksi. Ei jähmetytä menneeseen, vaan rakennetaan Turusta moderni ja entistä parempi paikka elää! Puitteet ovat ainutlaatuiset. Turkuhan on vasta 786 vuotta nuori.

Alvar Euro

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut Turussa

Murtaisin mieluummin jalkani kuin mieleni

Mielenterveyspalvelut on saatava Turussa kuntoon – muuten maksamme laskua pidempään kuin osaamme ajatellakaan. Epävarmuus tulevasta. Onko töitä? Toimeentulo todennäköisesti romahtaa. Kaikki menestyvät, tai ainakin siltä se somessa näyttää. Nyt ei jaksa, ei oikeastaan tunnu miltään.  Siltä mielenterveysongelmat saattavat tuntua. Erityisesti nuoret uupuvat, ja joutuvat mielen haasteista kärsimään. Viime aikoina asiasta onkin puhuttu paljon, ja onneksi

Lue kokonaan »
kaupunginvaltuusto turku

Mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tapahtuu? Katsaus kulisseihin

Suuri yleisö saattaa helposti perustaa kuvansa kuntapolitiikasta kaupunginvaltuuston kokousten kansaa kiihottavien puheiden taikka Turun Sanomien otsikoiden pohjalta. Se on kuitenkin kaukana todellisuudesta. Päätettävänä ei suurimmassa osassa tapauksissa ole vain kahta selkeää vaihtoehtoa. Mutta mitä poliitikot oikein puuhailevat, ennen kuin asiat saadaan päätökseen? Pyrin avaamaan tuota päätöksenteon mystistä verhoa tässä kirjoituksessa, ja kertomaan miten Turku hommansa

Lue kokonaan »
turun eurooppalaisuus

Onko Turun eurooppalaisuus vale?

Millainen on täydellinen kesäaamu kaupungissa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin on vastauksen pohtijaa, mutta ainakin yksi vaihtoehto on varsin selkeä. Pääset vaivattomasti ja rauhassa omasta kodistasi lähikahvilan terassille juomaan mukavasti aamukahvisi. Oli se sitten vaalea juhla mokka taikka joku trendikäs flat white. Samalla paikalliselta torilta vähän uusia perunoita ja avot! Kuulostaa siis aika eurooppalaiselta.

Lue kokonaan »
Shares
Share This