alvar euro maisema nuoret
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

”Ei ne nuoret taaskaan mitään tiedä”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Kuntapolitiikka on ehkä maailman epäseksikkäin sekä –nuorekkain asia. Kuka parikymppinen tai nuorempi oikein jaksaa tutkia jotain Turku-sopimuksia, toimintatuottoja tai alijäämiä!? Valitettavasti ei kovin moni. Tämä on sääli, sillä kaikki nämä asiat koskevat nuoria todella paljon, ja ajallisesti myös pisimpään. Siksi päätöksentekoon on tuotava nuoruutta, ja tuoreita näkökulmia.

Helpointa on havainnollistaa nuorten merkitystä kaupunkisuunnittelun kautta. Esimerkkinä toimii keskusta-alue. Keskustaa ollaan uudistamassa vahvasti, ja suurimpana ja konkreettisimpana esimerkkinä tästä toimii toriparkki. Ketkä tästä sitten pääsevät eniten nauttimaan, ja ajan myötä myös tämän kaiken maksavat? No nuoret tietysti. Nuoret eivät olekaan olleet tarpeeksi aktiivisia, mutta eivät asiasta kaupunginvaltuustossa päättävätkään keskimääräisesti nuorimmasta päästä ole. Tuodaan käsiteltävät asiat helpommin nuorten, ja kuntalaisten yleisesti saataville! Näin se kiinnostus yhteisiin asioihin pääsee kasvamaan.

Emme voi lannistua jokaisesta Turku-vitsistä, tai ryhtyä väkisin irvailemaan toisesta jotakin takaisin heitettäväksi. Ei jähmetytä menneeseen, vaan rakennetaan Turusta moderni ja entistä parempi paikka elää! Puitteet ovat ainutlaatuiset. Turkuhan on vasta 786 vuotta nuori.

Alvar Euro

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Turun liikenne puhuttaa

Älykkyys ei ratkaise Turun liikenteen ongelmia

Paula Virri ja Hanna Munter kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan “Turun seutu älykkään joukkoliikenteen edelläkävijäksi” (TS.fi, 1.2.) älykkään julkiseen liikenteen tuomista mahdollisuuksista. Kirjoitus maalaa varsin optimistisen kuvan automaation mahdollisuuksista. Kirjoitus ei kuitenkaan ota huomioon, että haasteina Turun joukkoliikenteessä ovat kapasiteetti, houkuttelevuus, helppous sekä ympäristöllinen kestävyys. Robotit tai automaatio eivät yksin edistä näistä yhtäkään.   Turku kasvaa huimaa vauhtia.

Lue kokonaan »
turku

VOIKO KAUPUNKIMAISUUTTA VAHVISTAMALLA PELASTAA TURUN?

Suomi muodostuu ja kasvaa yhä kovempaa tahtia kolmen navan ympärille. Maakuntakeskukset sekä erityisesti niiden ympäristöt tyhjenevät lujaa vauhtia, ja opiskeleva sekä työssäkäyvä väestö keskittyy kolmelle alueelle: Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Ihmisiä houkuttelee helppous, elävyys sekä luonnollisesti työmahdollisuudet. Yritykset ja hallinto keskittävät työpaikkoja kasvukeskuksiin, vaikka etätyö ja liikkuminen helpottuvat jatkuvasti. Erityisesti pääkaupunkiseudulle muodostuu työpaikkoja yhä edelleen ylitse muiden.  Vaikka väestö keskittyy kasvaville kaupunkiseuduille, on väestörakenne muodostumassa

Lue kokonaan »
synagogan ilkivalta tuomittava turussa

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1. Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1. Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun

Lue kokonaan »
Shares
Share This