fbpx

Kuka Alvar?

Kuka_AlvarEuro

Niin siis kuka?
Olen Alvar Euro, 21-vuotias valtiotieteiden ylioppilas Turusta. Olen Turun nuorin kaupunginvaltuutettu. Sukkuloin siis tiukalla tahdilla Turun ja Helsingin väliä. Kotini on Turussa, Ruohonpäässä, ja Helsingissä majailen pienessä opiskelija-asunnossa. Harrastan vaikuttamisen lisäksi kontrabasson soittoa ja kesäisin pelailen golfia.  

Miten ihmeessä 21-vuotias on ihan intona politiikasta ja ollut jo nuoresta lähtien?
Olen hieman erikoinen, ja sen voin myöntää heti alkuun. Pienestä pitäen olen pyrkinyt sanomaan asioista mielipiteeni ja vaikuttamaan siihen mitä ympärilläni tapahtuu. Ala-asteelta lähtien olen pomppinut oppilaskunnassa, ja sittemmin myös nuorisovaltuustossa, Lukiolaisten Liitossa ja ties missä muualla. Takana on varmaankin halu saada niin oma kuin muidenkin arki sujuvammaksi, ja maailmasta hieman parempi paikka ihan jokaiselle.

Mihin vaikuttamiseni ja politiikkani perustuu?
Itse uskon vahvasti sivistykseen, vapauteen, vastuuseen sekä avoimuuteen. Sivistyksellä ymmärrämme muita, ja osaamme myös asettua toisen asemaan. Se on kaikessa vaikuttamisessa ja erityisesti päätöksenteossa tärkeää, sillä päätökset koskevat isoa joukkoa muita ihmisiä. Samalla uskon siihen, että ihmisellä kuuluu olla vapaus määrittää omaa elämäänsä mahdollisimman paljon, kuitenkin vahingoittamatta muita. Se pätee myös arvoihini, ja olenkin vannoutunut arvoliberaali.

Mihin aion elämässäni oikein suunnata?
Hyvä kysymys. Suurimpia kiinnostuksen kohteitani ovat erityisesti historia, viestintä ja tietysti politiikka itsessään. Todennäköisesti tuleva urani tulee keskittymään jollekin näistä aloista, ja toivottavasti pääsen niitä myös yhdistelemään. Aika näyttää, matkaa tässä elämässä taitaa olla vielä monta vuosikymmentä edessä!

 


Lue myös:

Shares
Share This