alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Demokratian sudenkuopat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Alvar Euro

Tänä vuonna on kohdattu jo kaksi koko maailmaa ravisuttavaa äänestystulosta, Britannian ero EU:sta ja Donald Trumpin vaalivoitto. Kumpikin tulos yhdessä ja erikseen tekevät vuodesta 2016 poikkeuksellisen ja koko maailmaa muuttavan. Yksi ilmiö näiden tulosten sisällä on todella huolestuttava. Se on se, että nuoret eivät näitä tuloksia olisi halunneet.

Brexitissä äänestysprosentit vaihtelivat tuloksen kannalta kriittisesti. 18-24 -vuotiaista ainoastaan 64% kävi äänestämässä. Yli 65-vuotiaista äänestäneitä olikin jo yli 90%.

Tutkimusten mukaan 75% Britannian kansanäänestyksessä äänestäneistä nuorista äänesti EU:ssa pysymisen puolesta. Se on kova luku, ja kertoo siitä, että nuoret eivät tätä halunneet.

Nuorten alhainen äänestysprosentti aiheuttaa vääristymän demokratian toteutumiseen. Kyseisen kaltaiset isot muutokset vaikuttavat pitkälle, ja meidän nuorten elämään vielä pitkään. Tämä vääristymä on korjattava! Nuorille on tuotava päätöksenteko lähemmäs arkea, ja siitä on tehtävä kiinnostavampaa. Nuoria on rohkaistava ehdolle, sillä se nostaa myös äänestysprosenttia. Eikö olisikin helpompi äänestää oikeasti itsensä kaltaista ehdokasta, joka on samassa tilanteessa kuin itse? No kyllä varmasti.

Alvar Euro

Kuva: SLL, Sonja Behm

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tämä on Alvar Euron henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 15.05.2018. Viimeisin muutos 05.03.2020. 1. Rekisterinpitäjä

Lue kokonaan »

Valtuustotyöskentely

TYÖNI VALTUUTETTUNA Olen toiminut Turun kaupunginvaltuutettuna kesästä 2017 saakka. Tähän on mahtunut paljon, ja olen päässyt vaikuttamaan elävämmän Turun puolesta Kokoomuksen valtuustoryhmän työvaliokunnan jäsenenä, sihteerinä

Lue kokonaan »

Ota yhteyttä

OLLAAN YHTEYDESSÄ! Lähetä Lähetä minulle viesti! Tavoitat minut myös Instagramin viesteillä, Facebookin Messengerillä, puhelimitse (tosin vähän heikosti) sekä Snapchatissä. Tietosuojaseloste SOMESSA Seuraa kanaviani! Sc: egelitos

Lue kokonaan »
Shares
Share This