rsz_1calculator-scientific
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Tehostus vai kurjistus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

lukuhommia

Ensi keväänä itselläni on edessä haku yliopistoon. Se on monella tapaa iso asia, ja siksi uutiset hakuprosessin muuttumisesta kiinnostavat erityisesti. Paineet nykymallin muuttumiselle ovat kovat, ja ne tulevat keskustelussa esiin hyvin voimakkaasti.

Tällä hetkellä ainoastaan kolmasosa vastavalmistuneista jatkaa syksyllä opintojaan korkea-asteella, vaikka tosissaan hakevia on todellisuudessa todella paljon enemmän. Tämä on huolestuttavaa. Nuoret jäävät herkästi juuri tässä vaiheessa yhteiskunnan ulkopuolelle, jos eivät saa opiskelupaikkaa, tai työtä. On pyrittävä saamaan opiskelijat nopeammin opiskelemaan korkea-asteelle.

Siirtymävaihetta käsitellyt työryhmä jätti raporttinsa lokakuussa opetusministerille. Tässä raportissa esitetään, että ylioppilastodistuksen painoarvoa opiskelijavalinnoissa kasvatetaan. Se olisi monestakin syystä todella hyvä asia.

Ensinnäkin, kyseinen malli keventää abikevättä.

Näin abiturienttina en voi sanoa muuta kuin odottavani kauhulla kevään taistoja. Ensin ylioppilaskirjoitukset, ja sitten pääsykokeet. Kaksi suuri koetta sisältää roiman annoksen päällekkäisyyksiä ja ulkoa opettelua. Se ei suoraan sanottuna palvele muuta kuin sitä, että osaa osoittaa osaavansa opetella asioita ulkoa.

Toiseksi kalliit valmennuskurssit poistuisivat, ja maksuton koulutus olisi yhä konkreettisempaa kaikille. Monelle alalle on lähes pakko ottaa valmennuskurssi, jotta pääsee sisään kyseiselle alalle. Näin ei pitäisi olla, vaan pitäisi pystyä mittaamaan opiskelijan motivaatiota. Tämä voidaan katsoa vaikkapa haastatteluilla tai motivaatiokirjeillä. Ylioppilaskirjoitukset mittaavat samalla kykyä opetella asioita ulkoa, ja turha sitä olisi kahteen kertaan mitata.

Pääsykokeista ei tulisi, ja tuskin tullaan luopumaan kokonaan. Pitää olla vaihtoehto myös ylioppilaskirjoituksissa huonosti menestyneille. Uskon vahvasti, että tämä tullaan uudistuksissa huomioimaan.

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

synagogan ilkivalta tuomittava turussa

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1. Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1. Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun

Lue kokonaan »

Avaako uusi liikennejärjestelmäsuunnitelma ovet liikkumisen onnen kultamaahan?

Jokaisen ihmisen oma liikkuminen on yksi eniten intohimoja ja herkkyyksiä herättävä asia. Tuskin kukaan on voinut välttyä kuulemasta jonkun toisen, tai löytänyt jopa itsensä ihmettelemästä edes kerran, miksi joku haluaa oikein vaikuttaa siihen kuljenko töihin autolla, pyörällä vaiko lähijunalla. Ovathan jokaisen tarpeet ja halut liikkua ihmisillä täysin erilaiset! On sillä kuitenkin väliä. Jokaisen liikkuminen muodostaa

Lue kokonaan »
Turun liikenne puhuttaa

Älykkyys ei ratkaise Turun liikenteen ongelmia

Paula Virri ja Hanna Munter kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan “Turun seutu älykkään joukkoliikenteen edelläkävijäksi” (TS.fi, 1.2.) älykkään julkiseen liikenteen tuomista mahdollisuuksista. Kirjoitus maalaa varsin optimistisen kuvan automaation mahdollisuuksista. Kirjoitus ei kuitenkaan ota huomioon, että haasteina Turun joukkoliikenteessä ovat kapasiteetti, houkuttelevuus, helppous sekä ympäristöllinen kestävyys. Robotit tai automaatio eivät yksin edistä näistä yhtäkään.   Turku kasvaa huimaa vauhtia.

Lue kokonaan »
Shares
Share This