Kuntavaalit 2021 Turussa Alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

788

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Päivälleen 788 vuotta sitten Paavi kirjasi kirjeen. Kirjeen sisältö ei varmasti vaikuttanut Paavin omaan päiväjärjestykseen mitenkään suuresti, taikka vaatinut valtavaa pohdintaa. Lopulta kyseinen kirje kuitenkin vaikutti toisella puolella silloin tunnettua maailmaa varsin suuresti. Siitä kirjeestä sai alkunsa Turku. Kirjeen sisältö oli varsinaisesti se, että Suomen piispanistuin siirrettiin Nousiaisista Koroisiin, ja tästä Turun historian katsotaan alkaneen.

788 vuotta on pitkä aika. Näiden vuosien aikana Turku on ollut pisimpään Suomen suurin kaupunki, yksi Ruotsin merkittävimmistä kaupungeista, todella merkittävä kauppakaupunki koko Itämerelle, Turku on palanut, Turkua on pommitettu ja ties mitä. Historia on kirjava, mutta myös omalla tavallaan hieno.

Nykyään Turku on kultturelli ja eurooppalaistyylinen kaupunki sekä samalla Suomen positiivisen kehityksen maakunta myös työllisyyden viimeaikaisten uutisten ansiosta. Opiskelijoita on Turussa valtavia määriä, ja Turusta puhutaankin parhaana opiskelijakaupunkina. Päätökset vain tapahtuvat liian usein hitaasti, ja vailla rohkeutta.

Mutta mitä olemme tulevaisuudessa? Jatkammeko samaa rataa ja otamme vain varmoja askelia kohti tulevaisuutta, keinoilla joiden vaikutukset tiedämme ennalta? Vai kiistelemmekö suurista uudistuksista ensin 30 vuotta, ja teemme ratkaisevat liikkeet auttamatta myöhässä?

Toivottavasti emme. Kuuluu moderniin kaupunkikulttuuriin tehdä ketteriä, ja rohkeita päätöksiä. Pitää tehdä enemmän ja rohkeampia avauksia kaupungin kehittämisestä. Muualla rakennetaan suurempaa ja korkeampaa, ja samalla avaukset ovat sitäkin paljon rohkeampia. Siihen pitäisi pystyä meidänkin. Uuden avauksen tullessa ilmoille, ei siitä pitäisi heti ensimmäisenä olla etsimässä sitä miksi sitä ei voida tehdä, vaan sitä, miten se mahdollistetaan! Sitä on moderni päätöksenteko.

Vielä kerran, onnea Turku! Olkoon edessäsi vielä vähintäänkin toiset 788 vuotta, ja olkoot ne ensimmäisiä parempia. Pystymme siihen!

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Raiteet tuovat vetovoimaa Turkuun

Raiteet eivät ole vain joukkoliikennettä vaan myös vetovoimaa ja kaupunkikehitystä

Raideratkaisun käsittely julkisessa keskustelussa on keskittynyt asioihin, jotka eivät todellisuudessa ole este sen toteutumiselle. Uusien arvioiden mukaan kyseessä on siis noin 300 miljoonan euron kokonaisinvestointi. Vaikka summa on iso, on olemassa tapoja toteuttaa se järkevästi. Suomen väestö keskittyy juuri tällä hetkellä eniten kolmen kaupungin ympärille: Helsingin, Tampereen ja Turun seudulle. Samalla väestön ikääntyminen kiihtyy. Työ

Lue kokonaan »

Avaako uusi liikennejärjestelmäsuunnitelma ovet liikkumisen onnen kultamaahan?

Jokaisen ihmisen oma liikkuminen on yksi eniten intohimoja ja herkkyyksiä herättävä asia. Tuskin kukaan on voinut välttyä kuulemasta jonkun toisen, tai löytänyt jopa itsensä ihmettelemästä edes kerran, miksi joku haluaa oikein vaikuttaa siihen kuljenko töihin autolla, pyörällä vaiko lähijunalla. Ovathan jokaisen tarpeet ja halut liikkua ihmisillä täysin erilaiset! On sillä kuitenkin väliä. Jokaisen liikkuminen muodostaa

Lue kokonaan »
Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut Turussa

Murtaisin mieluummin jalkani kuin mieleni

Mielenterveyspalvelut on saatava Turussa kuntoon – muuten maksamme laskua pidempään kuin osaamme ajatellakaan. Epävarmuus tulevasta. Onko töitä? Toimeentulo todennäköisesti romahtaa. Kaikki menestyvät, tai ainakin siltä se somessa näyttää. Nyt ei jaksa, ei oikeastaan tunnu miltään.  Siltä mielenterveysongelmat saattavat tuntua. Erityisesti nuoret uupuvat, ja joutuvat mielen haasteista kärsimään. Viime aikoina asiasta onkin puhuttu paljon, ja onneksi

Lue kokonaan »
Shares
Share This