Kuntavaalit 2021 Turussa Alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

788

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Päivälleen 788 vuotta sitten Paavi kirjasi kirjeen. Kirjeen sisältö ei varmasti vaikuttanut Paavin omaan päiväjärjestykseen mitenkään suuresti, taikka vaatinut valtavaa pohdintaa. Lopulta kyseinen kirje kuitenkin vaikutti toisella puolella silloin tunnettua maailmaa varsin suuresti. Siitä kirjeestä sai alkunsa Turku. Kirjeen sisältö oli varsinaisesti se, että Suomen piispanistuin siirrettiin Nousiaisista Koroisiin, ja tästä Turun historian katsotaan alkaneen.

788 vuotta on pitkä aika. Näiden vuosien aikana Turku on ollut pisimpään Suomen suurin kaupunki, yksi Ruotsin merkittävimmistä kaupungeista, todella merkittävä kauppakaupunki koko Itämerelle, Turku on palanut, Turkua on pommitettu ja ties mitä. Historia on kirjava, mutta myös omalla tavallaan hieno.

Nykyään Turku on kultturelli ja eurooppalaistyylinen kaupunki sekä samalla Suomen positiivisen kehityksen maakunta myös työllisyyden viimeaikaisten uutisten ansiosta. Opiskelijoita on Turussa valtavia määriä, ja Turusta puhutaankin parhaana opiskelijakaupunkina. Päätökset vain tapahtuvat liian usein hitaasti, ja vailla rohkeutta.

Mutta mitä olemme tulevaisuudessa? Jatkammeko samaa rataa ja otamme vain varmoja askelia kohti tulevaisuutta, keinoilla joiden vaikutukset tiedämme ennalta? Vai kiistelemmekö suurista uudistuksista ensin 30 vuotta, ja teemme ratkaisevat liikkeet auttamatta myöhässä?

Toivottavasti emme. Kuuluu moderniin kaupunkikulttuuriin tehdä ketteriä, ja rohkeita päätöksiä. Pitää tehdä enemmän ja rohkeampia avauksia kaupungin kehittämisestä. Muualla rakennetaan suurempaa ja korkeampaa, ja samalla avaukset ovat sitäkin paljon rohkeampia. Siihen pitäisi pystyä meidänkin. Uuden avauksen tullessa ilmoille, ei siitä pitäisi heti ensimmäisenä olla etsimässä sitä miksi sitä ei voida tehdä, vaan sitä, miten se mahdollistetaan! Sitä on moderni päätöksenteko.

Vielä kerran, onnea Turku! Olkoon edessäsi vielä vähintäänkin toiset 788 vuotta, ja olkoot ne ensimmäisiä parempia. Pystymme siihen!

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

kaupunginvaltuusto turku

Mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tapahtuu? Katsaus kulisseihin

Suuri yleisö saattaa helposti perustaa kuvansa kuntapolitiikasta kaupunginvaltuuston kokousten kansaa kiihottavien puheiden taikka Turun Sanomien otsikoiden pohjalta. Se on kuitenkin kaukana todellisuudesta. Päätettävänä ei suurimmassa osassa tapauksissa ole vain kahta selkeää vaihtoehtoa. Mutta mitä poliitikot oikein puuhailevat, ennen kuin asiat saadaan päätökseen? Pyrin avaamaan tuota päätöksenteon mystistä verhoa tässä kirjoituksessa, ja kertomaan miten Turku hommansa

Lue kokonaan »
Turun liikenne puhuttaa

Älykkyys ei ratkaise Turun liikenteen ongelmia

Paula Virri ja Hanna Munter kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan “Turun seutu älykkään joukkoliikenteen edelläkävijäksi” (TS.fi, 1.2.) älykkään julkiseen liikenteen tuomista mahdollisuuksista. Kirjoitus maalaa varsin optimistisen kuvan automaation mahdollisuuksista. Kirjoitus ei kuitenkaan ota huomioon, että haasteina Turun joukkoliikenteessä ovat kapasiteetti, houkuttelevuus, helppous sekä ympäristöllinen kestävyys. Robotit tai automaatio eivät yksin edistä näistä yhtäkään.   Turku kasvaa huimaa vauhtia.

Lue kokonaan »
synagogan ilkivalta tuomittava turussa

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1. Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1. Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun

Lue kokonaan »
Shares
Share This