Turun Linna
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Turkulaisuus käyntikorttina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Nimi “Turku” herättää lähes jokaisessa suomalaisessa jonkinnäköisen tunteen. Joillekin se saa aikaan nenän nyrpistystä ja naurua, kun taas toisilla herää mielikuva hienoista vanhoista taloista ja historiasta. Käytännössä kaikki suomalaiset tietävät Turun tavalla tai toisella, ja suurin osa tietää vähintään sen palaneen tai menettäneen pääkaupunkiutensa. Perhana.

Olen asunut lähes koko ikäni Turussa. Se näkyy kaikessa: ajattelutavassa, puheessa, pukeutumisessa… Olin pitkään sitä mieltä, etten edes puhu Turun murretta. Sitten sain kavereita muualta ja tajusin, ettei muut mittä tällast sit ollenka puhunukkaa. Ja murrekos vasta tunteita herättääkin! Sitä eivät helsinkiläiset tai tamperelaiset ymmärrä. Monesti lupsakkaan savon murteeseen suhtaudutaan huumorilla, mutta Turun murteeseen ei.

Kuten todettu, Turkua “dissataan” usein. Sitä tehdään eri syillä, kuka mistä millonkin. Turkulaisina suhtaudumme siihen usein hieman oudosti. Joko lähdemme dissaamaan muita, muistuttelemaan siitä, että meillä on ollut yliopisto ennen kuin heillä edes lehmiä kauppatoriensa kohdilla, tai muuten leveilemään linnoillamme. Kun meillä on kaikki niin poikkeuksellista ja hyvin!

Totuus on kuitenkin se, että ei meidän tarvitse. Ei meidän tarvitse sen enempää todistella ja suivaantua ylpeilemään takaisin, jos joku sille tielle lähtee. On totta, ettemme ole päätöksentekotahtimme tai Turun taudin takia ehkä modernein kaupunki ja siitä tuleekin ottaa oppia, mutta ei meidän tarvitse harmistua muiden naljailusta. Oikeanlainen kisailu vain tekee hyvää.

Turkulaisuudesta saa, ja pitää olla ylpeä. Se pitää vain tuoda tyylikkäämmin esille! Tästä esimerkkinä aivan loistava kampanja “Kiss my Turku”, joka on sopivan itseironinen, mutta jää oikealla tavalla mieleen.

Lisää Turun pussailua, rentoutta ja vähemmän ylimielisyyttä!

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

KIITOS TUESTASI!

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset halutessasi reippailemaan ja jakamaan mainoksia eli luukuttamaan. Tai sometiimiin. Tai ideoimaan kampanjaa muuten. Euroopan Demokraattinen Aalto ry toimii kuntavaaleissa vuonna 2021 Alvar Euron tukiyhdistyksenä.  Euroopan Demokraattinen Aalto ry:n toimii suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja länsimaisen

Lue kokonaan »

Tue Alvar Euron kuntavaalikampanjaa

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 IBAN: FI46 4309 0010 6733 82BIC: ITELFIHH Saaja: Euroopan Demokraattinen Aalto ry Viesti: Alvar Euron kampanjatukitai viite 20213 Voit maksaa tukiyhdistykselle turvallisesti Stripe-palvelun avulla pankki- tai luottokortilla. KYLLÄ – HALUAN TUKEA ALVARIN VAALIKAMPANJAA LAHJOITUKSELLA Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset

Lue kokonaan »

Kuntavaalit 2021 Alvar Euro

KUNTAVAALIT 2021 TURUSSA. EHDOKKAASI ON ALVAR EURO. Kaupungit ovat olemassa asukkaitaan varten. Kuntavaalit 2021 Turussa. Alvar Euro. Kaupungit ovat valtavan kokoisia työpaikkoja ja asukkaistaan huolehtijoita. Kaupungit pyörittävät kouluja, sairaaloita, esikouluja, urheilukenttiä, nuorisotaloja, vanhainkoteja, museoita sekä teattereita ja filharmonista orkesteria. Kaikkea tätä tehdään kaupunkilaisia varten. Siis siksi, että ihmisillä olisi hyvä olla ja jotta jokaisesta pidetään

Lue kokonaan »
Shares
Share This