Koulutus taustakuva Alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Kaikki alkaa koulutuksesta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Näin normaalin koulunkäynnin loppumisen kynnyksellä usein pysähtyy pohtimaan sitä, mikä oikein on tehnyt minusta minut. Yleensä ensimmäisenä mieleen tulevat perhe, ystävät, mielenkiinnon kohteet, harrastukset, kaikki lukemansa kirjat ja seuraamansa uutislähteet… Nämä ovat niitä, mitkä useiden vaikutteiden ja ärsykkeiden virrasta ensimmäisenä pompahtavat esiin. Ja ne eivät olekaan väärin, ei suinkaan. Ne ovat vain osatekijöitä. On nimittäin olemassa paikka, jossa lähes kaikki nämä asiat nivoutuvat yhteen: koulu.

Koulu on lähes kaikille lapsille koko elämän suurin asia. Aamulla sinne raahaudutaan valittaen väsymystä ja sitä, että voisiko jäädä vain kotiin. Iltapäivällä taas hymyssä suin jäädään ehkä kavereiden kanssa iltapäiväkerhoon tai riennetään kotiin. Välissä ehkä hieman pokemon-kortteja välitunnilla ja muutama oppitunti, joilla oikeasti saattaa olla ihan kivaa, vaikka sitä ei kehtaisi myöntää.

Siksi se, että koulussa on kaikki hyvin on niin tärkeää. Se on valtava osa kehittymistä, kasvamista ja ennen kaikkea elämää. Elämässä pärjää huomattavasti paremmin, jos lähtökohdat ovat hyvät. Ja koulun rooli on kiistämättömän suuri.

Siitä syystä koulutus on kuntavaalikampanjani kärki numero yksi. Omaan asiaan niin konkreettista näkökulmaa, ettei paremmasta väliä; olenhan edelleen abiturientti. Omalta osaltani olen saanut lähes poikkeuksetta erinomaista opetusta Turun kouluissa, mutta tiedän myös sen, että eroja on olemassa.

Koulutuksessa onkin siis

1) Pidettävä ryhmäkoot oikean kokoisina.
Liian suurissa ryhmissä opiskelu vaikeutuu. Tämä pätee erityisesti peruskoulussa, jossa meno on paikoitellen paljon toista astetta villimpää. Koulumatka ei myöskään saa kasvaa liian suureksi, pienen lapsen ei kuulu kohdata liian vaarallista matkaa lähikouluunsa!

2) Pidettävä erikoisluokat kunnossa.
Erikoisluokat tarjoavat loistavan mahdollisuuden syventyä ilmaiseksi omaan kiinnostukseensa ja tukevat siinä kehittymistä oikeassa ympäristössä. Sinne voi hakea kuka tahansa, ja kaikki toimivat tasavertaisesti.

3) Pidettävä pää kylmänä digitalisaatiossa.
Opetuksen digiaika todellakin on jo täällä, ja siitä syystä laitteita ei tule ostaa pelkästään ostamisen ilosta. Tuodaan peruskoulut digiaikaan oikealla sovittamisella! Lukioissa ja ammatillisessa kouutuksessa pidetään huolta, että jokainen pysyy digiajassa mukana.

Näillä yksinkertaisilla eväillä pidetään koulutus kunnossa, ja entistä parempana.

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

KIITOS TUESTASI!

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset halutessasi reippailemaan ja jakamaan mainoksia eli luukuttamaan. Tai sometiimiin. Tai ideoimaan kampanjaa muuten. Euroopan Demokraattinen Aalto ry toimii kuntavaaleissa vuonna 2021 Alvar Euron tukiyhdistyksenä.  Euroopan Demokraattinen Aalto ry:n toimii suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja länsimaisen

Lue kokonaan »

Tue Alvar Euron kuntavaalikampanjaa

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 IBAN: FI46 4309 0010 6733 82BIC: ITELFIHH Saaja: Euroopan Demokraattinen Aalto ry Viesti: Alvar Euron kampanjatukitai viite 20213 Voit maksaa tukiyhdistykselle turvallisesti Stripe-palvelun avulla pankki- tai luottokortilla. KYLLÄ – HALUAN TUKEA ALVARIN VAALIKAMPANJAA LAHJOITUKSELLA Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset

Lue kokonaan »

Kuntavaalit 2021 Alvar Euro

KUNTAVAALIT 2021 TURUSSA. EHDOKKAASI ON ALVAR EURO. Kaupungit ovat olemassa asukkaitaan varten. Kuntavaalit 2021 Turussa. Alvar Euro. Kaupungit ovat valtavan kokoisia työpaikkoja ja asukkaistaan huolehtijoita. Kaupungit pyörittävät kouluja, sairaaloita, esikouluja, urheilukenttiä, nuorisotaloja, vanhainkoteja, museoita sekä teattereita ja filharmonista orkesteria. Kaikkea tätä tehdään kaupunkilaisia varten. Siis siksi, että ihmisillä olisi hyvä olla ja jotta jokaisesta pidetään

Lue kokonaan »
Shares
Share This