Erikoisluokat ja Alvar Euro
Picture of Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Erikoisluokista pidettävä kiinni

Erikoisluokkien tarpellisuudesta ja roolista muihin luokkiin nähden väännetään tasaisin väliajoin kuin välituntijalkapallon mestaruudesta alakoulussa. Niiden myös väitetään usein olevan vain korkeasti koulutettujen vanhempien kultapossukerhoja, joiden koetaan epätasa-arvoistavan koulutusta.

Nämä väitteet ovat kohtuuttomia.

Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on omat lahjansa ja vahvuutensa. Siksi hyvä tapa tarjota kaikille mahdollisuus syventää osaamistaan ovat ilmaiset ja kaikille saavutettavat kunnalliset erikoisluokat.

Erikoisluokille voi hakea kuka tahansa ja jokainen on hakutilanteessa tasa-arvoisessa asemassa. Perusteina luokalle pääsemiseen on lahjakkuus ja motivaatio, mitkä ovat jokaisen saavutettavissa.

Laadukkaampaa koulutusta on helpompi järjestää ryhmälle, joka on motivoitunut ja sopivan kokoinen. Siksi erikoisluokkajärjestely on kaikkein järkevin.

Pitää kuitenkin pitää huolta myös siitä, että jokaisella luokalla on mahdollisuus syventyä omien vahvuuksiensa opiskeluun esimerkiksi valinnaisaineiden kautta.

Erikoisluokkia ja niillä tehtävää työtä ei arvosteta tarpeeksi. Ilman niitä olisivat todella monet Haloo Helsingin ja Siman kaltaiset menestystarinat rakentamatta ja peruskouluissamme olisi entistä enemmän turhautuneita lapsia.

Pidetään erikoisluokistamme kiinni.

Alvar Euro

Abiturientti (kok)

 

Kirjoitus on julkaistu Turun Sanomien mielipidepalstalla keskiviikkona 15.3.2017

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Scroll to Top