Erikoisluokat ja Alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Erikoisluokista pidettävä kiinni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Erikoisluokkien tarpellisuudesta ja roolista muihin luokkiin nähden väännetään tasaisin väliajoin kuin välituntijalkapallon mestaruudesta alakoulussa. Niiden myös väitetään usein olevan vain korkeasti koulutettujen vanhempien kultapossukerhoja, joiden koetaan epätasa-arvoistavan koulutusta.

Nämä väitteet ovat kohtuuttomia.

Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on omat lahjansa ja vahvuutensa. Siksi hyvä tapa tarjota kaikille mahdollisuus syventää osaamistaan ovat ilmaiset ja kaikille saavutettavat kunnalliset erikoisluokat.

Erikoisluokille voi hakea kuka tahansa ja jokainen on hakutilanteessa tasa-arvoisessa asemassa. Perusteina luokalle pääsemiseen on lahjakkuus ja motivaatio, mitkä ovat jokaisen saavutettavissa.

Laadukkaampaa koulutusta on helpompi järjestää ryhmälle, joka on motivoitunut ja sopivan kokoinen. Siksi erikoisluokkajärjestely on kaikkein järkevin.

Pitää kuitenkin pitää huolta myös siitä, että jokaisella luokalla on mahdollisuus syventyä omien vahvuuksiensa opiskeluun esimerkiksi valinnaisaineiden kautta.

Erikoisluokkia ja niillä tehtävää työtä ei arvosteta tarpeeksi. Ilman niitä olisivat todella monet Haloo Helsingin ja Siman kaltaiset menestystarinat rakentamatta ja peruskouluissamme olisi entistä enemmän turhautuneita lapsia.

Pidetään erikoisluokistamme kiinni.

Alvar Euro

Abiturientti (kok)

 

Kirjoitus on julkaistu Turun Sanomien mielipidepalstalla keskiviikkona 15.3.2017

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tämä on Alvar Euron henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 15.05.2018. Viimeisin muutos 05.03.2020. 1. Rekisterinpitäjä

Lue kokonaan »

Valtuustotyöskentely

TYÖNI VALTUUTETTUNA Olen toiminut Turun kaupunginvaltuutettuna kesästä 2017 saakka. Tähän on mahtunut paljon, ja olen päässyt vaikuttamaan elävämmän Turun puolesta Kokoomuksen valtuustoryhmän työvaliokunnan jäsenenä, sihteerinä

Lue kokonaan »

Ota yhteyttä

OLLAAN YHTEYDESSÄ! Lähetä Lähetä minulle viesti! Tavoitat minut myös Instagramin viesteillä, Facebookin Messengerillä, puhelimitse (tosin vähän heikosti) sekä Snapchatissä. Tietosuojaseloste SOMESSA Seuraa kanaviani! Sc: egelitos

Lue kokonaan »
Shares
Share This