Erikoisluokat ja Alvar Euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Erikoisluokista pidettävä kiinni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Erikoisluokkien tarpellisuudesta ja roolista muihin luokkiin nähden väännetään tasaisin väliajoin kuin välituntijalkapallon mestaruudesta alakoulussa. Niiden myös väitetään usein olevan vain korkeasti koulutettujen vanhempien kultapossukerhoja, joiden koetaan epätasa-arvoistavan koulutusta.

Nämä väitteet ovat kohtuuttomia.

Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on omat lahjansa ja vahvuutensa. Siksi hyvä tapa tarjota kaikille mahdollisuus syventää osaamistaan ovat ilmaiset ja kaikille saavutettavat kunnalliset erikoisluokat.

Erikoisluokille voi hakea kuka tahansa ja jokainen on hakutilanteessa tasa-arvoisessa asemassa. Perusteina luokalle pääsemiseen on lahjakkuus ja motivaatio, mitkä ovat jokaisen saavutettavissa.

Laadukkaampaa koulutusta on helpompi järjestää ryhmälle, joka on motivoitunut ja sopivan kokoinen. Siksi erikoisluokkajärjestely on kaikkein järkevin.

Pitää kuitenkin pitää huolta myös siitä, että jokaisella luokalla on mahdollisuus syventyä omien vahvuuksiensa opiskeluun esimerkiksi valinnaisaineiden kautta.

Erikoisluokkia ja niillä tehtävää työtä ei arvosteta tarpeeksi. Ilman niitä olisivat todella monet Haloo Helsingin ja Siman kaltaiset menestystarinat rakentamatta ja peruskouluissamme olisi entistä enemmän turhautuneita lapsia.

Pidetään erikoisluokistamme kiinni.

Alvar Euro

Abiturientti (kok)

 

Kirjoitus on julkaistu Turun Sanomien mielipidepalstalla keskiviikkona 15.3.2017

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Raiteet tuovat vetovoimaa Turkuun

Raiteet eivät ole vain joukkoliikennettä vaan myös vetovoimaa ja kaupunkikehitystä

Raideratkaisun käsittely julkisessa keskustelussa on keskittynyt asioihin, jotka eivät todellisuudessa ole este sen toteutumiselle. Uusien arvioiden mukaan kyseessä on siis noin 300 miljoonan euron kokonaisinvestointi. Vaikka summa on iso, on olemassa tapoja toteuttaa se järkevästi. Suomen väestö keskittyy juuri tällä hetkellä eniten kolmen kaupungin ympärille: Helsingin, Tampereen ja Turun seudulle. Samalla väestön ikääntyminen kiihtyy. Työ

Lue kokonaan »
turun eurooppalaisuus

Onko Turun eurooppalaisuus vale?

Millainen on täydellinen kesäaamu kaupungissa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin on vastauksen pohtijaa, mutta ainakin yksi vaihtoehto on varsin selkeä. Pääset vaivattomasti ja rauhassa omasta kodistasi lähikahvilan terassille juomaan mukavasti aamukahvisi. Oli se sitten vaalea juhla mokka taikka joku trendikäs flat white. Samalla paikalliselta torilta vähän uusia perunoita ja avot! Kuulostaa siis aika eurooppalaiselta.

Lue kokonaan »
Turun liikenne puhuttaa

Älykkyys ei ratkaise Turun liikenteen ongelmia

Paula Virri ja Hanna Munter kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan “Turun seutu älykkään joukkoliikenteen edelläkävijäksi” (TS.fi, 1.2.) älykkään julkiseen liikenteen tuomista mahdollisuuksista. Kirjoitus maalaa varsin optimistisen kuvan automaation mahdollisuuksista. Kirjoitus ei kuitenkaan ota huomioon, että haasteina Turun joukkoliikenteessä ovat kapasiteetti, houkuttelevuus, helppous sekä ympäristöllinen kestävyys. Robotit tai automaatio eivät yksin edistä näistä yhtäkään.   Turku kasvaa huimaa vauhtia.

Lue kokonaan »
Shares
Share This