suvaitsevaisuus_alvar_euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Alvarin yhdenvertaisuuspointit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Yhdenvertaisuus on yksi kunnollisen järjestötoiminnan kulmakivistä. Yhdenvertaisuus ei ole todellakaan valmis, eikä sitä pidä myöskään ottaa itsestäänselvyytenä, vaan sen eteen on tehtävä töitä yhä edelleen päivittäin. Siksi se ei myöskään löydy kolmesta vaalikärjestäni.

 

Ai siis häh? Koska se on niin tärkeä niin se ei ole kolmessa kärjessä? Mitä ihmettä?

 

Kyllä, sillä se ansaitsee kokonaan kolme omaa pointtiansa. Ei yhdenvertaisuutta voi kiteyttää vain yhteen isoon pointtiin. Siksi ne kulkevat kolmen muun yleisen järjestöä koskevan pointin rinnalla. Joten pitemmittä puheitta minulle tärkeimmät kolme yhdenvertaisuuspointtia ovat seuraavat:

 

1. Esteettömyys.

Esteettömyys on asia, joka normaalisti liikkuvalta henkilöltä unohtuu enemmän kuin helposti. Ei esimerkiksi minun tarvitse yhtään sen enempää miettiä onko jossain salin vieressä portaita vaiko ei. Joillekin se ei ole itsesäänselvyys ja tapahtumiin osallistuminen saattaa todella jäädä siitä kiinni. Siksi valtakunnallisten tapahtumapaikkojen on oltava esteettömiä. Kaikkiin tarpeellisiin tiloihin on päästävä pyörätuolilla.

 

2. Pätevyys ratkaisee.

Toimintakulttuurillisesti tärkeää on se, että jokaisella on mahdollisuus todistaa kyntensä. Pätevyyttä ei koskaan poista taikka vähennä ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi sukupuoli. En minäkään halua, että kukaan näissä vaaleissa äänestäisi minua vain sen takia, koska olen mies. Enkä usko, että haluaa moni muukaan häntä äänestettävän pelkän sukupuolensa takia. Se on pätevyys mikä ratkaisee, ei se mitä haarojen välistä löytyy tai ei löydy.

 

3. Reiluus kaikessa toiminnassa.

Reiluus on hyvä tapa kuvata sitä, miten kaikkiin muihin tulisi suhtautua. Meillä on reilut vaalit, ja reilua pitäisi olla myös sen, miten meidän tulisi toimia arkipäivän tilanteissa. Siksi toiminnassa pitäisi olla entistä selkeämpää sen, että älä kohtele ketään muuta niin, kuin et haluaisi sinua itseäsi kohdeltavan. Haluaisitko sinä liiton tapahtumalla, että sinut pakotettaisiin muiden kanssa saunaan, tai sinua vähäteltäisiin tai kiusattaisiin jostain syystä? En minäkään. Se on asia, jonka pitäisi olla sanomattakin selvää. Se on arkipäivän yhdenvertaisuutta.

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

kaupunginvaltuusto turku

Mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tapahtuu? Katsaus kulisseihin

Suuri yleisö saattaa helposti perustaa kuvansa kuntapolitiikasta kaupunginvaltuuston kokousten kansaa kiihottavien puheiden taikka Turun Sanomien otsikoiden pohjalta. Se on kuitenkin kaukana todellisuudesta. Päätettävänä ei suurimmassa osassa tapauksissa ole vain kahta selkeää vaihtoehtoa. Mutta mitä poliitikot oikein puuhailevat, ennen kuin asiat saadaan päätökseen? Pyrin avaamaan tuota päätöksenteon mystistä verhoa tässä kirjoituksessa, ja kertomaan miten Turku hommansa

Lue kokonaan »
synagogan ilkivalta tuomittava turussa

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1. Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1. Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun

Lue kokonaan »
turku

VOIKO KAUPUNKIMAISUUTTA VAHVISTAMALLA PELASTAA TURUN?

Suomi muodostuu ja kasvaa yhä kovempaa tahtia kolmen navan ympärille. Maakuntakeskukset sekä erityisesti niiden ympäristöt tyhjenevät lujaa vauhtia, ja opiskeleva sekä työssäkäyvä väestö keskittyy kolmelle alueelle: Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Ihmisiä houkuttelee helppous, elävyys sekä luonnollisesti työmahdollisuudet. Yritykset ja hallinto keskittävät työpaikkoja kasvukeskuksiin, vaikka etätyö ja liikkuminen helpottuvat jatkuvasti. Erityisesti pääkaupunkiseudulle muodostuu työpaikkoja yhä edelleen ylitse muiden.  Vaikka väestö keskittyy kasvaville kaupunkiseuduille, on väestörakenne muodostumassa

Lue kokonaan »
Shares
Share This