suvaitsevaisuus_alvar_euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Alvarin yhdenvertaisuuspointit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Yhdenvertaisuus on yksi kunnollisen järjestötoiminnan kulmakivistä. Yhdenvertaisuus ei ole todellakaan valmis, eikä sitä pidä myöskään ottaa itsestäänselvyytenä, vaan sen eteen on tehtävä töitä yhä edelleen päivittäin. Siksi se ei myöskään löydy kolmesta vaalikärjestäni.

 

Ai siis häh? Koska se on niin tärkeä niin se ei ole kolmessa kärjessä? Mitä ihmettä?

 

Kyllä, sillä se ansaitsee kokonaan kolme omaa pointtiansa. Ei yhdenvertaisuutta voi kiteyttää vain yhteen isoon pointtiin. Siksi ne kulkevat kolmen muun yleisen järjestöä koskevan pointin rinnalla. Joten pitemmittä puheitta minulle tärkeimmät kolme yhdenvertaisuuspointtia ovat seuraavat:

 

1. Esteettömyys.

Esteettömyys on asia, joka normaalisti liikkuvalta henkilöltä unohtuu enemmän kuin helposti. Ei esimerkiksi minun tarvitse yhtään sen enempää miettiä onko jossain salin vieressä portaita vaiko ei. Joillekin se ei ole itsesäänselvyys ja tapahtumiin osallistuminen saattaa todella jäädä siitä kiinni. Siksi valtakunnallisten tapahtumapaikkojen on oltava esteettömiä. Kaikkiin tarpeellisiin tiloihin on päästävä pyörätuolilla.

 

2. Pätevyys ratkaisee.

Toimintakulttuurillisesti tärkeää on se, että jokaisella on mahdollisuus todistaa kyntensä. Pätevyyttä ei koskaan poista taikka vähennä ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi sukupuoli. En minäkään halua, että kukaan näissä vaaleissa äänestäisi minua vain sen takia, koska olen mies. Enkä usko, että haluaa moni muukaan häntä äänestettävän pelkän sukupuolensa takia. Se on pätevyys mikä ratkaisee, ei se mitä haarojen välistä löytyy tai ei löydy.

 

3. Reiluus kaikessa toiminnassa.

Reiluus on hyvä tapa kuvata sitä, miten kaikkiin muihin tulisi suhtautua. Meillä on reilut vaalit, ja reilua pitäisi olla myös sen, miten meidän tulisi toimia arkipäivän tilanteissa. Siksi toiminnassa pitäisi olla entistä selkeämpää sen, että älä kohtele ketään muuta niin, kuin et haluaisi sinua itseäsi kohdeltavan. Haluaisitko sinä liiton tapahtumalla, että sinut pakotettaisiin muiden kanssa saunaan, tai sinua vähäteltäisiin tai kiusattaisiin jostain syystä? En minäkään. Se on asia, jonka pitäisi olla sanomattakin selvää. Se on arkipäivän yhdenvertaisuutta.

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

KIITOS TUESTASI!

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset halutessasi reippailemaan ja jakamaan mainoksia eli luukuttamaan. Tai sometiimiin. Tai ideoimaan kampanjaa muuten. Euroopan Demokraattinen Aalto ry toimii kuntavaaleissa vuonna 2021 Alvar Euron tukiyhdistyksenä.  Euroopan Demokraattinen Aalto ry:n toimii suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja länsimaisen

Lue kokonaan »

Tue Alvar Euron kuntavaalikampanjaa

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 IBAN: FI46 4309 0010 6733 82BIC: ITELFIHH Saaja: Euroopan Demokraattinen Aalto ry Viesti: Alvar Euron kampanjatukitai viite 20213 Voit maksaa tukiyhdistykselle turvallisesti Stripe-palvelun avulla pankki- tai luottokortilla. KYLLÄ – HALUAN TUKEA ALVARIN VAALIKAMPANJAA LAHJOITUKSELLA Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset

Lue kokonaan »

Kuntavaalit 2021 Alvar Euro

KUNTAVAALIT 2021 TURUSSA. EHDOKKAASI ON ALVAR EURO. Kaupungit ovat olemassa asukkaitaan varten. Kuntavaalit 2021 Turussa. Alvar Euro. Kaupungit ovat valtavan kokoisia työpaikkoja ja asukkaistaan huolehtijoita. Kaupungit pyörittävät kouluja, sairaaloita, esikouluja, urheilukenttiä, nuorisotaloja, vanhainkoteja, museoita sekä teattereita ja filharmonista orkesteria. Kaikkea tätä tehdään kaupunkilaisia varten. Siis siksi, että ihmisillä olisi hyvä olla ja jotta jokaisesta pidetään

Lue kokonaan »
Shares
Share This