suvaitsevaisuus_alvar_euro
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Alvarin yhdenvertaisuuspointit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Yhdenvertaisuus on yksi kunnollisen järjestötoiminnan kulmakivistä. Yhdenvertaisuus ei ole todellakaan valmis, eikä sitä pidä myöskään ottaa itsestäänselvyytenä, vaan sen eteen on tehtävä töitä yhä edelleen päivittäin. Siksi se ei myöskään löydy kolmesta vaalikärjestäni.

 

Ai siis häh? Koska se on niin tärkeä niin se ei ole kolmessa kärjessä? Mitä ihmettä?

 

Kyllä, sillä se ansaitsee kokonaan kolme omaa pointtiansa. Ei yhdenvertaisuutta voi kiteyttää vain yhteen isoon pointtiin. Siksi ne kulkevat kolmen muun yleisen järjestöä koskevan pointin rinnalla. Joten pitemmittä puheitta minulle tärkeimmät kolme yhdenvertaisuuspointtia ovat seuraavat:

 

1. Esteettömyys.

Esteettömyys on asia, joka normaalisti liikkuvalta henkilöltä unohtuu enemmän kuin helposti. Ei esimerkiksi minun tarvitse yhtään sen enempää miettiä onko jossain salin vieressä portaita vaiko ei. Joillekin se ei ole itsesäänselvyys ja tapahtumiin osallistuminen saattaa todella jäädä siitä kiinni. Siksi valtakunnallisten tapahtumapaikkojen on oltava esteettömiä. Kaikkiin tarpeellisiin tiloihin on päästävä pyörätuolilla.

 

2. Pätevyys ratkaisee.

Toimintakulttuurillisesti tärkeää on se, että jokaisella on mahdollisuus todistaa kyntensä. Pätevyyttä ei koskaan poista taikka vähennä ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi sukupuoli. En minäkään halua, että kukaan näissä vaaleissa äänestäisi minua vain sen takia, koska olen mies. Enkä usko, että haluaa moni muukaan häntä äänestettävän pelkän sukupuolensa takia. Se on pätevyys mikä ratkaisee, ei se mitä haarojen välistä löytyy tai ei löydy.

 

3. Reiluus kaikessa toiminnassa.

Reiluus on hyvä tapa kuvata sitä, miten kaikkiin muihin tulisi suhtautua. Meillä on reilut vaalit, ja reilua pitäisi olla myös sen, miten meidän tulisi toimia arkipäivän tilanteissa. Siksi toiminnassa pitäisi olla entistä selkeämpää sen, että älä kohtele ketään muuta niin, kuin et haluaisi sinua itseäsi kohdeltavan. Haluaisitko sinä liiton tapahtumalla, että sinut pakotettaisiin muiden kanssa saunaan, tai sinua vähäteltäisiin tai kiusattaisiin jostain syystä? En minäkään. Se on asia, jonka pitäisi olla sanomattakin selvää. Se on arkipäivän yhdenvertaisuutta.

 

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Turun liikenne puhuttaa

Älykkyys ei ratkaise Turun liikenteen ongelmia

Paula Virri ja Hanna Munter kirjoittavat mielipidekirjoituksessaan “Turun seutu älykkään joukkoliikenteen edelläkävijäksi” (TS.fi, 1.2.) älykkään julkiseen liikenteen tuomista mahdollisuuksista. Kirjoitus maalaa varsin optimistisen kuvan automaation mahdollisuuksista. Kirjoitus ei kuitenkaan ota huomioon, että haasteina Turun joukkoliikenteessä ovat kapasiteetti, houkuttelevuus, helppous sekä ympäristöllinen kestävyys. Robotit tai automaatio eivät yksin edistä näistä yhtäkään.   Turku kasvaa huimaa vauhtia.

Lue kokonaan »
turku

VOIKO KAUPUNKIMAISUUTTA VAHVISTAMALLA PELASTAA TURUN?

Suomi muodostuu ja kasvaa yhä kovempaa tahtia kolmen navan ympärille. Maakuntakeskukset sekä erityisesti niiden ympäristöt tyhjenevät lujaa vauhtia, ja opiskeleva sekä työssäkäyvä väestö keskittyy kolmelle alueelle: Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Ihmisiä houkuttelee helppous, elävyys sekä luonnollisesti työmahdollisuudet. Yritykset ja hallinto keskittävät työpaikkoja kasvukeskuksiin, vaikka etätyö ja liikkuminen helpottuvat jatkuvasti. Erityisesti pääkaupunkiseudulle muodostuu työpaikkoja yhä edelleen ylitse muiden.  Vaikka väestö keskittyy kasvaville kaupunkiseuduille, on väestörakenne muodostumassa

Lue kokonaan »
turun eurooppalaisuus

Onko Turun eurooppalaisuus vale?

Millainen on täydellinen kesäaamu kaupungissa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin on vastauksen pohtijaa, mutta ainakin yksi vaihtoehto on varsin selkeä. Pääset vaivattomasti ja rauhassa omasta kodistasi lähikahvilan terassille juomaan mukavasti aamukahvisi. Oli se sitten vaalea juhla mokka taikka joku trendikäs flat white. Samalla paikalliselta torilta vähän uusia perunoita ja avot! Kuulostaa siis aika eurooppalaiselta.

Lue kokonaan »
Shares
Share This