Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Tärkein kaikista

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Liittokokous on enää muutaman päivän päässä. Takana on useita paneeleja, ennakkotehtäviä ja loistavia keskusteluja. Nyt kirjoitan siitä suurimmasta syystä, miksi haen Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Nostin sen heti ensimmäisessä ennakkotehtävässäni kärkeen jo heti kampanjan alussa, ja se on se pääsyy, miksi tässä ollaan.

Se on Suomen Lukiolaisten Liiton tulevaisuus.

Me kohtaamme tulevina vuosina haasteita, jotka vaikuttavat koko liiton olemassaoloon. Saattaa olla, että taloon ei tulekaan enää samalla tavalla rahaa kuin ennen. Tällä hetkellä nimittäin suurin syy liittyä meihin on juurikin opiskelijakortti –  ja myönnetään – se oli aikanaan myös minulla se syy miksi liityin jäseneksi. Jatkossa kuitenkaan se syy liittyä liittoon ei ole välttämättä enää mahdollinen, sillä opiskelijarekisteriuudistuksen myötä emme ole ainoita, jotka voivat opiskelijakortin myöntää. Kuinka moni 16-vuotias liittyisi nyt 20€ hinnalla järjestöön, jotta saisi hyvää edunvalvontaa? Eipä kauhean moni.

Siksi Suomen Lukiolaisten Liiton kaikkein tärkein tehtävä ensi vuonna on varautua tulevaisuuteen tulevaisuustyön avulla. Se tarkoittaa sitä, että meidän on myllättävä vaikuttamistyömme, jäsenhankintamme sekä kaikki muutkin toiminnot tähän päivään, jotta voimme olla ilman opiskelijakorttiakin ilmiselvä vaihtoehto jokaiselle lukiolaiselle.

Puheenjohtaja ei tee kaikkea. Ei todellakaan. Puheenjohtajan vastuulla ei ole jäsenhankinta. Puheenjohtajan vastuulla on ensisijaisesti edunvalvonta, mutta puheenjohtaja toimii vetovastuussa myös tulevaisuustyöstä, ja se on tärkeä osa sitä.

Lukiolaisten Liitto on olemassa edunvalvontaa varten, mutta se on pystyssä jäsenhankinnan ansiosta.

Kaikki on osa kokonaisuutta, ja puheenjohtaja pitää langat käsissään. Tulevaisuustyöhön on tartuttava välittömästi, ja uusia ideoita ja tapoja toimia on haettava koko lukiokentältä. Se on nostettava prioriteettilistalla lukiouudistuksen kanssa samalle viivalle, sillä jos nyt jätämme tulevaisuustyön tekemättä, ei ole välttämättä järjestöä vaikuttamassa seuraavan lukiouudistukseen hamassa tulevaisuudessa.

Edunvalvonnasta on tehtävä houkuttelevaa ja tärkeää niin, että jokainen lukiolainen saa viestimme, ja samaistuu siihen. Silloin, kun lukiolainen kokee aidosti meidän viestimme tärkeäksi, hän samaistuu siihen ja kokee välttämättömäksi liittyä mukaan. Siksi edunvalvonnassa on puhuttava yhä aidommin ja vahvemmin lukioarjen ongelmista, kuten maksuttomasta toisesta asteesta ja vaikkapa ongelmista YTL:n kanssa. Niihin jokainen lukiolainen samaistuu, ja kokee tärkeäksi.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Tulevaisuustyöstä ei ole varaa enää kierrellä. Hoidetaan se kotiin. Muuten sitä kotia ei nimittäin ole.  

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

turun eurooppalaisuus

Onko Turun eurooppalaisuus vale?

Millainen on täydellinen kesäaamu kaupungissa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin on vastauksen pohtijaa, mutta ainakin yksi vaihtoehto on varsin selkeä. Pääset vaivattomasti ja rauhassa omasta kodistasi lähikahvilan terassille juomaan mukavasti aamukahvisi. Oli se sitten vaalea juhla mokka taikka joku trendikäs flat white. Samalla paikalliselta torilta vähän uusia perunoita ja avot! Kuulostaa siis aika eurooppalaiselta.

Lue kokonaan »

Avaako uusi liikennejärjestelmäsuunnitelma ovet liikkumisen onnen kultamaahan?

Jokaisen ihmisen oma liikkuminen on yksi eniten intohimoja ja herkkyyksiä herättävä asia. Tuskin kukaan on voinut välttyä kuulemasta jonkun toisen, tai löytänyt jopa itsensä ihmettelemästä edes kerran, miksi joku haluaa oikein vaikuttaa siihen kuljenko töihin autolla, pyörällä vaiko lähijunalla. Ovathan jokaisen tarpeet ja halut liikkua ihmisillä täysin erilaiset! On sillä kuitenkin väliä. Jokaisen liikkuminen muodostaa

Lue kokonaan »
Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut Turussa

Murtaisin mieluummin jalkani kuin mieleni

Mielenterveyspalvelut on saatava Turussa kuntoon – muuten maksamme laskua pidempään kuin osaamme ajatellakaan. Epävarmuus tulevasta. Onko töitä? Toimeentulo todennäköisesti romahtaa. Kaikki menestyvät, tai ainakin siltä se somessa näyttää. Nyt ei jaksa, ei oikeastaan tunnu miltään.  Siltä mielenterveysongelmat saattavat tuntua. Erityisesti nuoret uupuvat, ja joutuvat mielen haasteista kärsimään. Viime aikoina asiasta onkin puhuttu paljon, ja onneksi

Lue kokonaan »
Shares
Share This