Alvar Euro puhe puoluekokouksessa
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Puheeni menneille sukupolville

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Puheeni menneille sukupolville Kokoomuksen puoluekokouksen avajaisissa 9.6.2018

Katso myös puheen taltiointi sivun alalaidasta.

 

Arvoisa puoluekokous, hyvät kokoomuslaiset

 

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Tästä sanonnasta piti aikanaan entinen presidenttimme sekä Kokoomuksen puheenjohtaja Paasikivi. Se pätee monessa asiassa. Se pätee silloin, kun on oltava joukossa se rohkea ja sanottava ääneen, jos jokin asia ei ole mennyt kuten olisi pitänyt. Se pätee myös silloin, kun unohdamme kauppalistalla olleen juustopaketin kauppaan, ja toteamme olevan järkevämpää noutaa se heti kuin kärsiä seuraamukset kotona.

 

Kuitenkin, näissä sanoissa on näinä aikoina ehkä enemmän totuutta kuin osaamme edes kuvitella. Tosiasioihin kuuluu historia ja historiaan kuuluvat kaikki suuret teot mitä maamme eteen on tehty. Näin puolueemme satavuotisjuhlan kynnyksellä historia on läsnä enemmän ja konkreettisemmin kuin koskaan. On muistettava se, mistä me tulemme ja keitä me olemme, jotta myös tulevaisuudessa osaamme luotsata itsemme läpi haasteiden terävien karikoiden karahtamatta karusti kiville.

 

Hyvät ystävät,

 

meitä on moneen junaan. Yhdelle tärkein asia on vapaus, toiselle talous ja kolmannelle kansainvälisyys. Joku lähtee mukaan vaikuttamiseen nähdessään rakkaan luontomme kärsivän, jollekin toiselle alkusysäyksen yhteisten asioiden hoitamiseen antaa järjettömien päätösten lukeminen paikallislehdestä. Yhteisten asioiden hoitaminen kuvataan usein mahdollisuuksien taiteeksi, mutta se on samalla myös tarinoiden taidetta. Lähtökohtia ja tärkeitä asioita on vähintään yhtä monta erilaista kuin on ihmistä.

 

Syitä lähteä mukaan on siis monia. Vaikka kahden eri Kokoomuslaisen alkusysäykset lähteä vaikuttamisen kentälle olisivat aivan erilaiset, on heillä silti yksi arvoihin perustuva syy, joka yhdistää heidät. Se on vastuu. Vastuu siitä, että kaikilla ihmisillä on maailmassa hyvä olla. Vastuu siitä, että yhteisiä rahojamme ei käsitellä miten sattuu. Ja ennen kaikkea, vastuu rakkaasta isänmaastamme. Kokoomuslaisina me tämän vastuun tunnemme ja olemme aina toimineet sen mukaan.

 

Yksi suurimmista virheistä käsittää nykyisyyttä on tosiasioiden ottaminen itsestäänselvyytenä. Nykyisen toimivan ja vahvan valtiomme eteen on tehty valtavasti töitä, ja ilman sitä vastuuntuntoa ja intohimon paloa yhteisiä asioita kohtaan jota menneet sukupolvet ovat osoittaneet, me emme olisi koskaan muodostuneet omaksi valtioksemme, vaan joksikin ihan muuksi. Olisimmeko torjuneet yhtäkään hyökkäystä ilman suurta tuntoa vastuusta isänmaatamme kohtaan? Entä olisimmeko yhtä hyvä ja vahva yhteiskunta, jos emme olisi synkimpinä laman hetkinä päättäneet kantaa vastuumme asioiden laittamisesta kuntoon? Tuskinpa. Siitä me saamme olla kiitollisia ihan joka päivä.

 

Vastuu tarvitsee siis kantajansa. Siksi olemme me, Kansallinen Kokoomus. Me olemme joukko yhteiseen asiaan uskovia, vastuullisia ja maata jo historiassaan yli sadan vuoden ajan rakentaneita ihmisiä Kokoontuneena yhteen.

 

Hyvät ystävät,

 

tulevaisuus on asia, jonka pitäisi olla kaikkien huulilla, vietämmehän me siellä loppuelämämme. Tulevaisuuden on oltava sellainen, jossa jokainen saa vapauden olla mitä itse haluaa ja yhteisestä maastamme huolehtiminen on mielessä jokaisella. Seuraavan sadan vuoden tehtävä onkin huolehtia, vahvistaa ja kunnioittaa. Meidän on huolehdittava maastamme, ettemme pilaa sitä vastuuttomilla päätöksillä, vahvistettava sitä entisestään ja kunnioitettava jokaista yksilöä. Menneet sukupolvet ovat opettaneet ja osoittaneet meille juuri näitä asioita ja me lupaamme tätä perintöä jatkaa. Me Kokoomuslaiset kannamme vastuumme myös tulevaisuudessa.

 

Hyvät ystävät,

 

olen ylpeä voidessani sanoa olevani osa tätä ainutlaatuista joukkoa. Kun seuraavaa sataa juhlitaan, toivon, ja uskon vahvasti, että meidän, tavallisten vastuuntuntoisten suomalaisten voimalla maamme on parempi kuin koskaan. Vastuu on kokoomuslaisuutta aidoimmillaan.

 

Kiitos.

 

Alvar Euro puoluekokouksessa

 

Verkkouutisten taltiointi puheestani Youtubessa (alkaa suoraan kohdasta 11:00 minuuttia)

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

KIITOS TUESTASI!

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset halutessasi reippailemaan ja jakamaan mainoksia eli luukuttamaan. Tai sometiimiin. Tai ideoimaan kampanjaa muuten. Euroopan Demokraattinen Aalto ry toimii kuntavaaleissa vuonna 2021 Alvar Euron tukiyhdistyksenä.  Euroopan Demokraattinen Aalto ry:n toimii suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja länsimaisen

Lue kokonaan »

Tue Alvar Euron kuntavaalikampanjaa

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 IBAN: FI46 4309 0010 6733 82BIC: ITELFIHH Saaja: Euroopan Demokraattinen Aalto ry Viesti: Alvar Euron kampanjatukitai viite 20213 Voit maksaa tukiyhdistykselle turvallisesti Stripe-palvelun avulla pankki- tai luottokortilla. KYLLÄ – HALUAN TUKEA ALVARIN VAALIKAMPANJAA LAHJOITUKSELLA Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset

Lue kokonaan »

Kuntavaalit 2021 Alvar Euro

KUNTAVAALIT 2021 TURUSSA. EHDOKKAASI ON ALVAR EURO. Kaupungit ovat olemassa asukkaitaan varten. Kuntavaalit 2021 Turussa. Alvar Euro. Kaupungit ovat valtavan kokoisia työpaikkoja ja asukkaistaan huolehtijoita. Kaupungit pyörittävät kouluja, sairaaloita, esikouluja, urheilukenttiä, nuorisotaloja, vanhainkoteja, museoita sekä teattereita ja filharmonista orkesteria. Kaikkea tätä tehdään kaupunkilaisia varten. Siis siksi, että ihmisillä olisi hyvä olla ja jotta jokaisesta pidetään

Lue kokonaan »
Shares
Share This