synagogan ilkivalta tuomittava turussa
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1.

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot

Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1.

Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun puolesta. Ryhmien mukaan teon symboliikan kertomaa kieltä ei tarvita niin tässä kaupungissa kuin muuallakaan maassa.

Valtuustoryhmät painottavat samalla yhteisesti, että Turussa ei ole sijaa syrjinnälle tai pelolle.

Vetoomuksen allekirjoittivat Kokoomuksen, RKP:n, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien, Keskustan, Sinisten sekä Järjen Ääni -valtuustoryhmät.

Alla valtuustoryhmien yhteinen vetoomus:

”Valtuustoryhmät tuomitsevat Turun synagogan ilkivallan

Turun synagogaan iskettiin vainojen uhrien muistopäivänä sotkemalla synagogan julkisivua punaisella maalilla. Tilanteessa heitettiin ilkivaltatarkoituksessa vereltä vaikuttanutta punaista maalia pitkin synagogan seiniä. Valtuustoryhmät tuomitsevat nämä teot ihmisyyden vastaisina.

”Teko on täysin käsittämätön ja täysin ihmisyyden vastainen. Tekopäivän symboliikka kertoo sellaista kieltä, mitä niin tässä kaupungissa kuin muuallakaan maassa ei todella kaivata.” Valtuustoryhmät toteavat yhteisesti.

Allekirjoittaneet valtuustoryhmät painottavat yhteisesti, että Turussa ei ole sijaa syrjinnälle tai pelolle. Ryhmät ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun puolesta.

Allekirjoittaneet ryhmät:

Kokoomuksen valtuustoryhmä
Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmä
Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä
Perussuomalaisten valtuustoryhmä
Vihreän liiton valtuustoryhmä
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä
Suomen Keskustan valtuustoryhmä
Järjen ääni -valtuustoryhmä
Sininen valtuustoryhmä

Lisätietoja:

Alvar Euro

Turun Kaupunginvaltuutettu

p. 0509186674

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

turun eurooppalaisuus

Onko Turun eurooppalaisuus vale?

Millainen on täydellinen kesäaamu kaupungissa? Vastauksia on tietysti yhtä monta kuin on vastauksen pohtijaa, mutta ainakin yksi vaihtoehto on varsin selkeä. Pääset vaivattomasti ja rauhassa omasta kodistasi lähikahvilan terassille juomaan mukavasti aamukahvisi. Oli se sitten vaalea juhla mokka taikka joku trendikäs flat white. Samalla paikalliselta torilta vähän uusia perunoita ja avot! Kuulostaa siis aika eurooppalaiselta.

Lue kokonaan »
Raiteet tuovat vetovoimaa Turkuun

Raiteet eivät ole vain joukkoliikennettä vaan myös vetovoimaa ja kaupunkikehitystä

Raideratkaisun käsittely julkisessa keskustelussa on keskittynyt asioihin, jotka eivät todellisuudessa ole este sen toteutumiselle. Uusien arvioiden mukaan kyseessä on siis noin 300 miljoonan euron kokonaisinvestointi. Vaikka summa on iso, on olemassa tapoja toteuttaa se järkevästi. Suomen väestö keskittyy juuri tällä hetkellä eniten kolmen kaupungin ympärille: Helsingin, Tampereen ja Turun seudulle. Samalla väestön ikääntyminen kiihtyy. Työ

Lue kokonaan »
kokoomuksen arvopohdinnat

Kokoomuksen arvopohdinnat – niille on syynsä

Kokoomuksen arvopohdinnat ovat nyt entistä ajankohtaisempia! Tänä viikonloppuna olen kuullut enemmän tulkintoja siitä, mihin syliin Kokoomus nyt kaatuu kuin koskaan ennen. Toiset huutavat, että nyt on rasismi ja pikavoitot ottaneet vallan, ja että Kokoomus on Perussuomalaisten apupuolue vain hallituspaikka silmissään. Toiset taas huutavat, että nyt Kokoomus on lopullisesti valinnut Vihreiden tien, hypännyt vasemmalle ja siirtynyt

Lue kokonaan »