synagogan ilkivalta tuomittava turussa
Picture of Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteon

TIEDOTE: Julkaisuvapaa heti 27.1.

Turun valtuustoryhmät tuomitsevat synagogan ilkivallanteot

Turun kaupunginvaltuuston kaikki valtuustoryhmät allekirjoittivat kaupunginvaltuutettu Alvar Euron aloitteesta yhteisen kannanoton Turun Synagogaan tehdyn ilkivallanteon tuomitsemiseksi. Vetoomus laadittiin ja allekirjoitettiin kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 27.1.

Yhteisessä vetoomuksessa ryhmät pitävät synagogan kohtaamaa ilkivallantekoa käsittämättömänä ja täysin ihmisyyden vastaisena. Valtuustoryhmät yhdessä tuomitsevat ilkivallanteon, ja ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun puolesta. Ryhmien mukaan teon symboliikan kertomaa kieltä ei tarvita niin tässä kaupungissa kuin muuallakaan maassa.

Valtuustoryhmät painottavat samalla yhteisesti, että Turussa ei ole sijaa syrjinnälle tai pelolle.

Vetoomuksen allekirjoittivat Kokoomuksen, RKP:n, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien, Keskustan, Sinisten sekä Järjen Ääni -valtuustoryhmät.

Alla valtuustoryhmien yhteinen vetoomus:

”Valtuustoryhmät tuomitsevat Turun synagogan ilkivallan

Turun synagogaan iskettiin vainojen uhrien muistopäivänä sotkemalla synagogan julkisivua punaisella maalilla. Tilanteessa heitettiin ilkivaltatarkoituksessa vereltä vaikuttanutta punaista maalia pitkin synagogan seiniä. Valtuustoryhmät tuomitsevat nämä teot ihmisyyden vastaisina.

”Teko on täysin käsittämätön ja täysin ihmisyyden vastainen. Tekopäivän symboliikka kertoo sellaista kieltä, mitä niin tässä kaupungissa kuin muuallakaan maassa ei todella kaivata.” Valtuustoryhmät toteavat yhteisesti.

Allekirjoittaneet valtuustoryhmät painottavat yhteisesti, että Turussa ei ole sijaa syrjinnälle tai pelolle. Ryhmät ovat pahoillaan heidän kohtaamansa pelottelun puolesta.

Allekirjoittaneet ryhmät:

Kokoomuksen valtuustoryhmä
Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmä
Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä
Perussuomalaisten valtuustoryhmä
Vihreän liiton valtuustoryhmä
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä
Suomen Keskustan valtuustoryhmä
Järjen ääni -valtuustoryhmä
Sininen valtuustoryhmä

Lisätietoja:

Alvar Euro

Turun Kaupunginvaltuutettu

p. 0509186674

 

JAA TÄMÄ TEKSTI

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

Scroll to Top