cathedral-square-592752_1280
Alvar Euro

Alvar Euro

Turun kaupunginvaltuutettu

Kaikki ovat kuulleet termin “Kreikan tie”, mutta nyt rinnalla pitäisi olla myös Puolan tie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Eilen se tapahtui, nimittäin Puolan uudet aborttilait astuivat voimaan. Kyseessä ovat koko Euroopan tasolla poikkeuksellisen tiukat lait, joilla rajataan raskaudenkeskeytyksiä nyt lähes kaikissa tapauksissa, eli abortin tekeminen on lähes mahdotonta.

Kyseessä on ihmisoikeuksia, kehollisia itsemääräämisoikeuksia polkeva lakiuudistus, joka vaikeuttaa erityisesti naisten elämää ja elämäntilanteita rankalla kädellä. Ylempää määräillään, mitä toiset oikein saavat omilla kehoillaan ja elämillään tehdä.

Aborttioikeus on kuitenkin vain jään huippu Puolassa tapahtuvien kysymysten keskellä. Koko oikeusvaltio on siellä ollut jo pitkään uhattuna, oikeastaan jo jopa osittain purettunakin. Samalla Puola torpedoi esimerkiksi viime syksynä EU:n budjettineuvotteluja yhdessä Unkarin kanssa.

Edistyksellisyys ei näissä maissa ole kovassa huudossa. 

EU:lla ei tunnetusti ole abortin kaltaisiin arvopohjaisiin kysymyksiin paljoa valtaa, eikä sillä tällä nykyisellä kehityksellä tule niin käymäänkään. Vaatisi erittäin paljon syvempää integraatiota hypätä paljon syvemmälle Euroopan maiden väliseen yhteyteen, jotta tällaisista kysymyksistä voitaisiin mitään säätää. Eikä tiedä olisiko se lopulta edes se oikea suuntakaan.

Ihmisten asettaminen vaaraan aborttioikeuden rajaamisella on kuitenkin asia, jota ei voi Puolan ulkopuoleltakaan hylätä vain olankohautuksella, vaan ympärillä olevien maiden ja toimijoiden tulee valpastua. Ihmisiä voitaisiin auttaa.

Voitaisiinko esimerkiksi Saksaan luoda jokin helpotettu väylä abortin tarpeessa oleville? Voisivatko kansalaisjärjestöt olla asiassa aloitteellisia, ja organisoida puolalaisille mahdollisuus abortin saamiseksi ulkomailla? Laittomat abortit tulevat varmasti olemaan entistä suurempi ongelma Puolassa. 

Ihmisten oikeus määrätä itsestään ja omasta kehostaan ei kuulu valtiolle.

JAA TÄMÄ TEKSTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

NÄMÄKIN SAATTAVAT KIINNOSTAA:

KIITOS TUESTASI!

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset halutessasi reippailemaan ja jakamaan mainoksia eli luukuttamaan. Tai sometiimiin. Tai ideoimaan kampanjaa muuten. Euroopan Demokraattinen Aalto ry toimii kuntavaaleissa vuonna 2021 Alvar Euron tukiyhdistyksenä.  Euroopan Demokraattinen Aalto ry:n toimii suomalaisen yhteiskunnan, kulttuurin ja länsimaisen

Lue kokonaan »

Tue Alvar Euron kuntavaalikampanjaa

Tue Alvar Euron kampanjaa kuntavaaleissa 2021 IBAN: FI46 4309 0010 6733 82BIC: ITELFIHH Saaja: Euroopan Demokraattinen Aalto ry Viesti: Alvar Euron kampanjatukitai viite 20213 Voit maksaa tukiyhdistykselle turvallisesti Stripe-palvelun avulla pankki- tai luottokortilla. KYLLÄ – HALUAN TUKEA ALVARIN VAALIKAMPANJAA LAHJOITUKSELLA Tule mukaan kampanjaan! Haluatko reippaaseen joukkoomme mukaan? Ota yhteyttä ja kerro, mikä sinua kiinnostaa. Pääset

Lue kokonaan »

Kuntavaalit 2021 Alvar Euro

KUNTAVAALIT 2021 TURUSSA. EHDOKKAASI ON ALVAR EURO. Kaupungit ovat olemassa asukkaitaan varten. Kuntavaalit 2021 Turussa. Alvar Euro. Kaupungit ovat valtavan kokoisia työpaikkoja ja asukkaistaan huolehtijoita. Kaupungit pyörittävät kouluja, sairaaloita, esikouluja, urheilukenttiä, nuorisotaloja, vanhainkoteja, museoita sekä teattereita ja filharmonista orkesteria. Kaikkea tätä tehdään kaupunkilaisia varten. Siis siksi, että ihmisillä olisi hyvä olla ja jotta jokaisesta pidetään

Lue kokonaan »
Shares
Share This